Särsjöstugorna

Location: Grövelsjön
Show map
Guest score: 94% 95 of 101 recommend (32 reviews)

Guest score: 94%

(95 of 101 recommend)
Overall opinion 4.2 of 5
Service 4.1 of 5
Cabin condition 3.7 of 5
Facilities (kitchen, shower etc) 3.3 of 5
Cleaning 3.4 of 5
Value for money 3.7 of 5
About our guest reviews: The guest reviews are submitted by our guests after their stay. They are opinions of guests that reflect their experiences when staying at this property. Scores are based on a 1 (poor) to 5 (excellent) rating system.

Individual reviews by our guests (showing 1-10 of 32)

6 år i följd talar sitt tydliga språk

Recommended by nisse44, Sweden (Sweden Mon 22 Aug 2022)
“Det går bara att säja: man kan leta och leta men man hittar nog inget bättre - miljön är ett paradis. Och tilläggas bör: när man blir gammal och inte längre orkar gå med full packning för en vecka (eller om man inte vill) då tar Tom på Helikoptertjänst oss till stugan från Grövelsjön och tillbaka - en fantastisk service till en rimlig penning, som tyvärr inte många känner till.”
Overall opinion 5 of 5
Service 3 of 5
Cabin condition 5 of 5
Facilities (kitchen, shower etc) 5 of 5
Cleaning 5 of 5
Value for money 5 of 5

Södra stugan

Recommended by Krister, Sweden (Sweden Mon 08 Aug 2022)
“Bra att det fanns laddare för mobiltelefon, nya myggfönster och att golvet var bytt i farstun, ”
Overall opinion 4 of 5
Service 5 of 5
Cabin condition 3 of 5
Facilities (kitchen, shower etc) 3 of 5
Cleaning 4 of 5
Value for money 3 of 5

Mitt troligen sista besök här

Recommended by Jan Nyström, Sweden (Sweden Mon 25 Jul 2022)
“Jag, min bror och bäste vän har fiskat i 161 Storån nästan varje år sedan 1974. Vi har lärt oss läsa väder o vatten för bästa fiske . Det har aldrig blivit mycket fisk men alltid spännande. Min bror. Har inte kunnat följa med de senaste åren pga tilltagande ledbesvär. Själv är jag nu 75 år och kan inte längre nå de fiskeplatser jag tidigare älskat eftersom jag inte längre bågar hoppa på stenarna för att nå dit. Nu senast tog jag mig knappt fram till vadstället men lyckades fortfarande ta mig ut på "Nyströms bankar", ett ställe som uppkallats efter mig och min bror på 70-talet men som tyvärr försvunnit på de kartor som nu finns. Lyckades ta min enda fisk just där denna gång, en fin öring på ca 1.3 kg. Jag har haft fantastiska 48 år i Storån med massor av fina minnen som kommer att förgylla återstoden av mitt liv men framför allta har jag invigt min brorson och hans son i Storåns fantastiska natur och fiske nu när jag själv inte längre kan nå mina drömfiskeplatser.”
Overall opinion 5 of 5
Service 5 of 5
Cabin condition 0 of 0
Facilities (kitchen, shower etc) 0 of 0
Cleaning 0 of 0
Value for money 0 of 0

Underbart stuga i vackert område - bitvis tveksam kommunikation från stugvärden dock

Recommended by Anonymous , Sweden (Sweden Mon 09 Aug 2021)
“En fantastiskt fin rustik stuga mitt i vildmarken, i ett underbart område. Trist att mötas av en skrikig skylt där det står "SKÄRPNING!" på den inre dörren bara, när man kommer dit för första gången. Detta mot bakgrund av att tidigare gäster - enligt samma skylt - inte sopsorterat ordentligt. Lite märkligt att vi ska anklagas för detta. Ett tips: var tydligare med vad som gäller för sopsorteringen. Som det är nu finns det dubbla budskap. Ett inramat papper där det står att papper och matrester ska sorteras som brännbart. Sedan står det på den skrikiga skylten att allt brännbart avfall sak brännas i ugnen som finns för detta (och inte läggas i soptunnan, som dock fortfarande har etiketten brännbart på sig). Det verkar ha fått som konsekvens att ugnen fylls upp av icke brännbara matrester. För övrigt kan det vara idé att med skylt vid soptunnorna tydligt berätta att dessa behållare är avsedda för gäster i stugorna. Vi hade campare som var där och slängde sina sopor i behållarna, sopor som inte såg särskilt sorterade ut. Känns som en rimlig sak att försöka stävja innan man förolämpar de egna gästerna och anklagar dem för att ha misskött sig (inte minst folk som aldrig varit där tidigare): ”
Overall opinion 5 of 5
Service 2 of 5
Cabin condition 4 of 5
Facilities (kitchen, shower etc) 4 of 5
Cleaning 4 of 5
Value for money 4 of 5

Gamla stugan , Särsjön

Recommended by Karuno, Sweden (Sweden Mon 09 Aug 2021)
“Som alltid fantastiskt läge Föör tunna madrasser i sängarna. Du hamnar efter en natt i trädbotten i sängen. Höftskav blir följden. Tillsyn lite glest. Gasolflaskorna ( P11) var på upphällningen i alla tre stugorna. I Gamla tog gasen slut och vi hittade en enda reservflaska i Södra stugan. Helikoptern borde kunna ta med några flaskor åt Länstyrelsen. Bra med Usb- uttag med möjlighet till laddning. Utvecklingsförslag: snickra upp ett enkelt rensbord. Just nu så används och sölas utebordet ner vid gaveln. Oaptitligt att sitta vid och äta. spyflugor samlas runt bordet.”
Overall opinion 3 of 5
Service 3 of 5
Cabin condition 3 of 5
Facilities (kitchen, shower etc) 4 of 5
Cleaning 0 of 0
Value for money 0 of 0

Stugorna vid särsjön

Recommended by Classe, Sweden (Sweden Tue 27 Jul 2021)
“Man städar själv! Särsjö stugorna vid storån”
Overall opinion 4 of 5
Service 5 of 5
Cabin condition 4 of 5
Facilities (kitchen, shower etc) 3 of 5
Cleaning 0 of 0
Value for money 0 of 0

Storån 2021 v 27

Recommended by MickeA, Sweden (Sweden Tue 13 Jul 2021)
“Trevligt o bra boende. Enda minus var att maskorna till myggnäten som man sätter i fönstren är alldeles för stora. Under natten kom det in massa mygg som störde nattsömnen rejält...”
Overall opinion 4 of 5
Service 4 of 5
Cabin condition 4 of 5
Facilities (kitchen, shower etc) 4 of 5
Cleaning 4 of 5
Value for money 4 of 5

Stuga

Recommended by Anonymous , Sweden (Sweden Mon 21 Jun 2021)
“Stugan ligger i vildmarken så man skall inte ha alla bekvämligheter!!!!!!”
Overall opinion 3 of 5
Service 5 of 5
Cabin condition 3 of 5
Facilities (kitchen, shower etc) 3 of 5
Cleaning 4 of 5
Value for money 4 of 5

Gammelstugan, augusti 2020

Recommended by Kenth Dimberg, Sweden (Sweden Fri 11 Sep 2020)
“ Stugans köksutrustning behöver ses över: Rensa bort utsliten utrustning och ersätt med ny. Utöka med en spann för hämtning av färskvatten i bäcken. Montera ett lås på torrdasset samt sätt upp en tydlig information om för vem dasset får användas av. I likhet med vad som gäller för dassen i anslutning till Norra och Södra Särsjöstugorna skall dasset till Gammelstugan naturligtvis vara till för att användas endast av hyresgästerna och inte vara tillgängligt som en allmän toalett. Positivt med utlämningen av stugans nyckel som förvaras i boxen med kodlås. Stugvärden från Hävlingen gav oss ett mycket trevligt bemötande. Mycket positivt att inga kvarlämnade matprodukter fanns i stugan och att torrdasset var iordningställt. ”
Overall opinion 3 of 5
Service 4 of 5
Cabin condition 3 of 5
Facilities (kitchen, shower etc) 3 of 5
Cleaning 4 of 5
Value for money 3 of 5

sjöstugan särsjön

Recommended by gammelnisse, Sweden (Sweden Fri 28 Aug 2020)
“Som vanligt var stugan fantastisk belägen vid Särsjön. När vi kom var den välstädad. Faciliteterna var perfekt primitiva med allt man vill ha - gaskök, läsbelysning, dusch i sjövatten, dricksvatten i bäcken och utedass. En magisk uteplats i söderläge. ”
Overall opinion 5 of 5
Service 5 of 5
Cabin condition 5 of 5
Facilities (kitchen, shower etc) 5 of 5
Cleaning 5 of 5
Value for money 5 of 5


Customer service


Book with us

Widest range of accommodation, activities and tickets in Dalarna, Sweden.

Logos of payment options.

Customer service

Book with us

Widest range of accommodation, activities and tickets in Dalarna, Sweden.

Logos of payment options.

Build: 25/11/2022 18:25:27, Host: online3core20, DB: o3.cbguide-4804.cbischannel-30250.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Accommodation, Action: showreviews