Särsjöstugorna

Location: Grövelsjön
Show map
Guest score: 94% 95 of 101 recommend (32 reviews)

Guest score: 94%

(95 of 101 recommend)
Overall opinion 4.2 of 5
Service 4.1 of 5
Cabin condition 3.7 of 5
Facilities (kitchen, shower etc) 3.3 of 5
Cleaning 3.4 of 5
Value for money 3.7 of 5
About our guest reviews: The guest reviews are submitted by our guests after their stay. They are opinions of guests that reflect their experiences when staying at this property. Scores are based on a 1 (poor) to 5 (excellent) rating system.

Individual reviews by our guests (showing 21-30 of 32)

Bra med nya kuddar, det var på tiden. Di...

Recommended by Anonymous , Sweden (Sweden Mon 06 Aug 2018)
“Bra med nya kuddar, det var på tiden. Disken efter förra hyresgästen var bedrövlig, det går inte att lämna porslin som är fetare än en stekpanna, dåligt gjort. ”
Overall opinion 4 of 5
Service 4 of 5
Cabin condition 3 of 5
Facilities (kitchen, shower etc) 3 of 5
Cleaning 2 of 5
Value for money 3 of 5

Norra stugan

Recommended by Sonny Bolin, Sweden (Sweden Wed 11 Jul 2018)
“De personer som korttidshyrde stugan före oss Hade inte rengjort vare sig spis eller torkat golvet. Dessutom lämnade de inte stugan förrän kl:12:00. Diskningen var undermålig. Detta har Stefan HAMREUS informerats om. Vi hyrde stugan ve 27😃 ”
Overall opinion 4 of 5
Service 4 of 5
Cabin condition 4 of 5
Facilities (kitchen, shower etc) 3 of 5
Cleaning 1 of 5
Value for money 3 of 5

vandarhemmet är en stuga och inget vandrarhem

Recommended by nisse44, Sweden (Sweden Mon 21 Aug 2017)
“Stugan ligger fantastiskt och ensligt vid fjällsjö. Man sköter allt själv. Bemötande och service samt standard betyder för de flesta - mycket primitivt, vilket är njutningen. Faciliteterna är vattenhämtning i bäck eller sjö, utetorrdass, gaskök, vedhuggning, sopsortering och badstrand. Städa gör man givetvis själv. En bättre, avstressande miljö får man leta länge efter. ”
Overall opinion 5 of 5
Services 5 of 5
Hostelcondition 5 of 5
Facilities (shower, wc etc) 5 of 5
Cleaning 5 of 5
Value for money 5 of 5

Jag tycker att ni måste ha bättre koll p...

Recommended by Anonymous , Sweden (Sweden Mon 24 Jul 2017)
“Jag tycker att ni måste ha bättre koll på bokningarna. Vi hade södra stugan till kl 12:00 på lördagen. Men redan kl 08:30 kom det nya gäster till "våran"stuga. Som tur var så var vi uppe tidigt och hade hunnit städa och fått en tidigare hämtning med helikopter. Dom som fick stugan efter oss hade varit med om det en gång tidigare också. Dom hade stått ute under träden i regnväder några timmar. Vi hade ju kunnat ligga och sova fram till ex 10:00 då hade dom råkat ut för samma sak igen. Inte så trevligt med en massa packning. I övrigt är vi jätte nöjda. ”
Overall opinion 4 of 5
Services 4 of 5
Hostelcondition 4 of 5
Facilities (shower, wc etc) 3 of 5
Cleaning 3 of 5
Value for money 4 of 5

Förändring behövs!

Recommended by Anonymous , Sweden (Sweden Mon 17 Jul 2017)
“Dåligt porslin. Skärbrädor från förra århundradet! Ny kamin men inga instruktioner eller verktyg för borttagning av aska. Inga instruktioner i övrigt heller. Behövs bla för "Byte av gasoltub", då det kan vara knepigt med kärvande packningar. Mycket dåligt diskat av föregående gäster! ”
Overall opinion 3 of 5
Services 4 of 5
Hostelcondition 2 of 5
Facilities (shower, wc etc) 2 of 5
Cleaning 2 of 5
Value for money 4 of 5

Första gången vid storån

Recommended by gäddhataren , Sweden (Sweden Mon 03 Jul 2017)
“Det är knepigt att komma till flugvatten som bara läser om ( första gången ) Förväntningar stora men , väder , kläckningar och massor av forsknott kan ställa till det. Det är lätt att missbedöma avstånd och kartor på 1 till 50000 kunde vara bättre för oss förstagångare . Väder , vind och temperatur var härligt och naturen helt underbar. Fisket var " lite si så där " , förmodligen kläckningar av knott som låg i stora samlingar ute i vattnen . Samtidigt som öringarna simmade och mumsade på knotten. Men platsen , Storån med dess sjösystem är underbar att få uppleva och det kommer att fler besök där. Tråkigt att se , höra och se stor gädda ( + 2 kg ) i Särsjöhån. Undrar hur många smolt som går åt till basmat för dessa krabater. Och varför inte hjälpa naturen på traven och reducera antalet gäddor för att rädda lite mer naturlig öring. ”
Overall opinion 4 of 5
Services 3 of 5
Hostelcondition 3 of 5
Facilities (shower, wc etc) 3 of 5
Cleaning 3 of 5
Value for money 4 of 5

Gamla Sjöstugan 24-27 Aug

Recommended by Lasse, Sweden (Sweden Mon 29 Aug 2016)
“Fantastiskt trevligt resmål. Jag och min fru uppskattade vandringen och boendet i stugan jättemycket. Fin natur och avskildhet. Enkel och ändamålsenlig stuga; inget "lull-lull". Helt rätt. Tack Länsstyrelsen!”
Overall opinion 5 of 5
Services 5 of 5
Hostelcondition 5 of 5
Facilities (shower, wc etc) 5 of 5
Cleaning 5 of 5
Value for money 5 of 5

gamla stugan

Recommended by fiskenisse, Sweden (Sweden Mon 22 Aug 2016)
“Sjöstugan eller gamla stugan vid Särsjön är en idealisk stuga för den som vill ha nära till sjö - enskilt läge - primitiva förhållanden. Den är en fantastisk plats att vila själen och som utgångspunkt för fiske med fluga i Storån - man kan knappast önska mer.”
Overall opinion 5 of 5
Service 5 of 5
Cabin condition 5 of 5
Facilities (kitchen, shower etc) 4 of 5
Cleaning 5 of 5
Value for money 5 of 5

Norra stugan

Recommended by Pianisten, Sweden (Sweden Fri 24 Jun 2016)
“Vildmarksstandard dvs mycket enkelt, saknades exvis avlopp. Förvånansvärt bra sängar, OK täcken men stenhårda kuddar. Bra med torr ved, effektiv kamin. Ligger mycket vackert! Vi trivdes utmärkt!”
Overall opinion 4 of 5

Dusch är ju inte aktuellt i Särsjöstugor...

Recommended by Anonymous , Sweden (Sweden Mon 17 Aug 2015)
“Dusch är ju inte aktuellt i Särsjöstugorna och städning sköter man själv. Upplysning om var man hämtar/lämnar nyckeln hade kunnat vara tydligare. Nu fick vi besked när vi ringde och kollade.”
Overall opinion 4 of 5
Services 4 of 5
Hostelcondition 4 of 5
Facilities (shower, wc etc) 0 of 0
Cleaning 0 of 0
Value for money 0 of 0


Customer service


Book with us

Widest range of accommodation, activities and tickets in Dalarna, Sweden.

Logos of payment options.

Customer service

Book with us

Widest range of accommodation, activities and tickets in Dalarna, Sweden.

Logos of payment options.

Build: 29/09/2022 18:06:35, Host: online3core19, DB: o3.cbguide-4804.cbischannel-30250.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Accommodation, Action: showreviews